De beste recepten uit 'Ottolenghi's Test Kitchen'.

Het nieuwe kookboek van Ottolenghi voor 2021 is uit. Ottolenghi's Test Kitchen 'Shelf Love'. Het is het eerste OTK kookboek. Ottolenghi is met zijn "Test Kitchen" een nieuwe weg ingeslagen, het is het eerste van een serie boeken. Hij werkt hiervoor met zijn team vanuit een 'Test Kitchen" in Londen, samen met Noor Murad werken ze aan een serie boeken die je helpen intuïtief te koken met producten die je veelal in huis hebt, een zak mais in de vriezer of een blik bonen in de kast. Bij elk recept staat ook met welk ander product je zou kunnen variëren. En op elke pagina een klein hoekje om je eigen aantekeningen te maken. 

Ik heb al een paar recepten gezien waarvan ik nu al weet dat ik ze heerlijk ga vinden. Heerlijk comfort food zoals 'De romige hummus van uw dromen" "Polenta met kaas en tomatensaus" en "Gekonfijte Tandoori kikkerwten'. Het recept van de Limabonen met ingelegde citroen en kruidenolie is een echte smaakexplosie, wat mij betreft een echt voorbeeld van een Ottolenghi recept.  Maar ik ben begonnen met het maken van:

Ottolenghi Test Kitchen 'Shelf Love'.

Puntpaprika's gevuld met romige mais en ingelegde jalapeñopepers.

Helemaal in de stijl van OTK heb ik het recept iets aan moeten passen omdat ik niet alles in huis had. Maar dit deed aan het recept niets af, het was heerlijk. 

Ingrediënten:

  • 1 groene jalapeñopeper met zaadlijsten in dunne ringetjes gesneden
  • 2 el. Appelciderazijn
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • 250 gram diepvries maïskorrels ontdooid (ik had zelf alleen een klein blikje van 140 gram in huis)
  • 100 ml slagroom
  • 50 gr snelkookpolenta (hier heb ik zelf 70 gram van gemaakt omdat ik wat minder mais had en de vulling wat dun vond.
  • 3 fijngehakte tenen knoflook
  • 1 ei
  • 105 ml olijfolie
  • 75 gram vochtarme mozzarella
  • 75 gr rijpe cheddar
  • 4 middelgrote puntpaprika’s
  • 2 uien in ringen van 1 cm dik
  • Takjes tijm
  • 10 gr verse koriander
  • Zout en peper
Ottolenghi Test Kitchen 'Shelf Love"

Werkwijze:

  • Verhit de oven tot 180 graden
  • Doe de jalapeño peper in een kommetje met de suiker en azijn
  • Doe de maïskorrels met room, polenta, van de knoflook, het ei, 1 el olie, ¾ tl zout, en royaal vers gemalen peper in een keukenmachine en meng alles tot een grove puree. Roer de mozzarella en cheddar er doorheen. 
  • Maak een inkeping over de lengte van de paprika en haal voorzichtig de zaadjes er uit. Laat het steeltje zitten. Vul elke paprika met de vulling
  • Giet 1 el olie over de bodem van een ovenschaal of sauteerden en bedek de bodem met uienringen en leg de takjes tijm er overheen. Bestrooi met wat peper en zout.  
  • Leg de paprika’s op de uien.
  • Giet een klein laagje water tussen de uien. Volgens recept 200 ml, ik heb zelf iets minder gedaan. De paprika’s moeten niet in het water komen te liggen of overgoten worden met water. 
  • Bak ze 30 minuten op 180 graden, zet de oven op 200 graden en bak ze nog 20 minuten tot de paprika’s tot paprika’s gaar zijn en mooi van kleur. 
  • Roer intussen in een kleine schaal de overgebleven olie met koriander en de overgebleven knoflook met zout en peper door elkaar. 
  • Schap de olie en de gemarineerde jalapeño’s over de paprika’s en serveer ze warm. 

 


Older Post Newer Post