Ottolenghi hummus met geroosterde groenten uit de oven

De hummus van Ottolenghi is een Ottolenghi Jeruzalem recept, een boek met schitterende recepten. Dit hummus recept is heerlijk zacht en smeuïg en dat komt door zijn geheime werkwijze....

Ottolenghi recept

Ingrediënten van de hummus:

- 250 gram kikkererwten, gewassen en een nacht geweekt in ruim water.

- 270 gram lichte tahinpasta

- 1 theelepel baking soda

- 1/2 theelepel komijn

- 4 eetlepels citroensap

- 4 tenen knoflook

- 1 deciliter ijskoud water

Groenten: kleine tomaatjes, groene olijven zonder pit, aubergine en courgette in stukken van ca 2,5 cm gesneden. 

Bereiding:

Giet de kikkererwten af en roerbak de met de baking soda gedurende 3 minuten. Doe ze daarna in een pan met 1,5 liter water en kook ze gaar in ca. 20 à 40 minuten. Schep steeds het schuim en de schilletjes af, dit zorgt ervoor dat de hummus straks mooi glas wordt. De kooktijd is afhankelijk van de soort kikkererwt. Als ze gaar zijn moeten ze gemakkelijk breken maar geen puree worden. 

Giet de kikkererwten af, het moet nu ca. 600 gram zijn. Maal het fijn in een keukenmachine en voeg de tahin, komijn, het citroensap, knoflook en 1,5 theelepel zout toe. Laat de hummus een half uur rusten en als je het niet meteen gebruikt in de koelkast. 

Bekleed voor de geroosterde groentes een bakplaat in met bakpapier. Vet de groentes een beetje in door er een scheutje olijfolie doorheen te husselen. Rooster ze gedurende een half uur op een bakplaat. 

Haal de hummus een half uur voor gebruik uit de koelkast. Serveer in een mooie schaal met de groentes er mooi op geschikt en een flinke scheut olijfolie. 


Oude berichten Nieuwe berichten