Recepten — Masala

De ultieme Chana Masala maken zoals je favoriete Indiase restaurant die ook serveert.

De ultieme Chana Masala maken zoals je favoriete Indiase restaurant die ook serveert.

De ultieme Chana Masala maken zoals die smaakt in je favoriete Indiase restaurant. Als u een fan bent van de Indiase keuken, heeft u waarschijnlijk uw deel van de Chana Masala gegeten. Dit smaakvolle gerecht is niet weg te denken uit Indiase restaurants, en het is geen wonder waarom. De combinatie van malse kikkererwten, pittige tomatensaus en aromatische kruiden zorgt voor een heerlijke maaltijd. Maar heb je ooit geprobeerd thuis Chana Masala te maken, om vervolgens teleurgesteld te zijn dat het niet helemaal hetzelfde smaakt als de versie van je favoriete restaurant? Vrees niet, want met de juiste technieken en...

Meer lezen →


Sambar Masala maken voor de Zuid Indiase groente en linzendal

Sambar Masala maken voor de Zuid Indiase groente en linzendal

Sambar poeder oftewel Masala Sambar is de masala om het gerecht Sambaar te maken. Deze masala kan enige tijd in een gesloten pot bewaard worden en is voldoende voor een drietal maaltijden.  Sambaar is een groente en linzenstoofpot, een soort dikke linzensoep vol specerijen. In India is het meestal een bijgerecht maar het kan ook heel goed een dag vooraf gemaakt worden en met Naan of Chappati gemaakt worden.     

Meer lezen →