Kippenpoten uit de oven met Ras el Hanout, vijgen en rode ui.

Kippenpoten uit de oven.

Wie is er niet dol op! Deze kippenpoten uit de oven met ras el hanout en vijgen is een van mijn favoriete gerechten om te maken als ik weinig zin of tijd heb om te koken, maar toch lekker wil eten. De oven doet bijna al het werk! Groenten erbij serveren... Een simpele salade is top en wat lekkere gebakken aardappeltjes smaken hier heerlijk bij!

Kippenpoten uit de oven

 

Kippenpoten marineren.

Een kip is niets zonder marinade, en die heb je natuurlijk in net zo veel soorten als dat er mensen zijn. En er zijn heel veel marinades die lekker zijn voor kippenpoten uit de oven. Citroen en peper kip bijvoorbeeld, met pul biber, citroen,  geperste knoflook en olijfolie. Of deze kipmarinade van Jamie Oliver gemaakt van heerlijke verse specerijen. 

Als je tijd hebt kun je de kip even in de marinade laten staan maar je kunt ook wat inkepingen in het vlees maken zodat de specerijen goed in kunnen trekken. 

Ingrediënten:

  • 2 kippenpoten
  • 1 el Ras el Hanout kruidenmix uit de kruidenbox van Ottolenghi
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 geperst knoflookteentje
  • 3 schijfjes citroen
  • 2 vijgen in vieren gesneden
  • 1 rode ui grof gesneden

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Maak inkepingen in de kippenpoten van ongeveer een halve centimeter.  Leg de poten in een ovenschaal.
  • Meng de Ras el Hanout met de knoflook en wat olijfolie en wrijf daar de kip mee in. Zorg ervoor dat er ook wat onder het velletje komt, want dat geeft de smaak.
  • Leg de citroen erbij in de ovenschaal en bak de kip in de oven in 40 minuten gaar. 
  • Meng de rode ui en de vijgen met een beetje olijfolie en leg ze in de ovenschaal.
  • Voeg eventueel nog wat peper en zout toe naar smaak.

 

Ras el Hanout betekent lettelijk 'het beste uit de keuken'. Onze Ras el Hanout wordt speciaal voor ons samengesteld uit produkten van de beste kwaliteit. Je vindt Ras el Hanout in de box met Ottolenghi specerijen. 

Een ander gerecht met Ras el Hanout is deze heerlijke tajine met rundvlees en dadels. 


Oude berichten Nieuwe berichten