Tonijn tapende met zwarte knoflook

Deze crostini met tonijn tapenade is gemakkelijk te maken en toch heel bijzonder van smaak door het gebruik van zwarte knoflook in de tapenade. Serveer de crostini met mooi prikkertjes en een stukje opgerolde gegrilde paprika die gewoon uit een pot gehaald kan worden. 

 Crostini with tuna tapenade and black garlic, black garlic recipe

Ingrediënten tapenade

  • 5 teentjes zwarte knoflook
  • 4 theelepels kappertjes
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 blikje tonijn in olie
  • Zout en vers gemalen peper naar smaak

 

Voor de crostini en garnering:

  • Kappertjes
  • 2 gegrilde paprika’s uit een pot
  • 1 ui in ringen gesneden
  • Stokbrood voor het maken van crosini’s 

Werkwijze:

  • Doe de tonijn in een kom en maak met een vork de tonijn fijn tot kleine stukjes
  • Snij de zwarte knoflook in kleine stukjes
  • Maak de kappertjes een beetje fijn
  • Meng met de overige voor de tapenade ingrediënten in een kom
  • Voeg zout en peper toe naar smaak

 

Voor de crostini: 

  • Verwarm de oven voor op 180c.
  • Bak de uienringen tot ze licht kleuren in wat boter of ghee.
  • Snij stevige plakken van het stokbrood.
  • Meng wat olijfolie met zout en peper op een schoteltje.
  • Vet het stokbrood aan 1 zijde in met wat olie, als je een siliconen bakbosteltje hebt gebruik die dan en anders kan het ook door het stokbrood in de olie op het schoteltje te dopen.
  • Doe het stokbrood op een beklede ovenschaal en bak in ca. 8 minuten goudbruin.
  • Serveer de tapenade op de crostini zoals te zien op de foto, met de uienringen, paprika en wat kappertjes aan een prikkertje. 

Oude berichten Nieuwe berichten