Anchopepers hebben volle, fruitige en milde smaak en zijn erg lekker om bijvoorbeeld een saus van te maken of gewoon bij allerlei gerechten te gebruiken.
De Ancho peper wordt in de Mexicaanse keuken veel gebruikt voor de beroemde saus uit Puebla in Mexico. Mole Poblano is een waar feest: een mengsel van noten, zaden, 2 verschillende soorten chili (waaronder Ancho chili), rozijnen, specerijen en chocolade. Traditioneel gaar je er gebakken kip in en eet je de mole met rijst. O
Natuurlijk gebruikt Ottolenghi deze lekkere peper ook, bijvoorbeeld in het boek Ottolenghi Simpel bij de 'Chilivis met Tahin'. In Ottolenghi Nopi gaat de peper geweld en in stukjes door de saus van de 'Geroosterde asperges met romescosaus en appelbalsamico'.
Daarnaast gaat hij nog in de hij gaat in de chilipasta voor de Pikante meiknolletjes uit het boek Plenty More en is het belangrijkste ingrediënt van de Pilpelchuma uit het boek Jeruzalem.
De Anchopeper is te vinden in onze box voor Ottolenghi fans: