Gin, Gin Tonic, Gin cocktails, Gin mixen, alles over Gin. – TeaSaltAndSpices

Gin

**Gin, Gin Tonic, Gin cocktails, Gin mixen, alles over Gin**

Gin is een drank met een rijke geschiedenis en een veelzijdig karakter, geliefd over de hele wereld. Oorspronkelijk ontwikkeld als medicinale tonic, is gin geëvolueerd tot een complexe spirit die een essentieel onderdeel vormt van vele klassieke en moderne cocktails.

De basis van gin is neutrale alcohol die wordt gedistilleerd met jeneverbes en andere botanicals zoals koriander, engelwortel, en citrusvruchten. Deze combinatie van ingrediënten zorgt voor de kenmerkende frisse en kruidige smaak van gin. De variaties in botanicals en distillatiemethoden geven elke gin een uniek profiel, waardoor er altijd iets nieuws te ontdekken valt.

Een van de meest populaire manieren om gin te genieten is in een Gin Tonic. Deze klassieke mix van gin en tonic water wordt vaak geserveerd met een garnering zoals een schijfje limoen, citroen, of komkommer. De bittere en bruisende tonic water complimenteert de botanische complexiteit van gin perfect, wat resulteert in een verfrissende en smaakvolle drank.

Gin cocktails bieden een breed scala aan mogelijkheden. Klassiekers zoals de Martini en de Negroni zijn tijdloos en elegant, terwijl modernere creaties zoals de Bramble en de French 75 gin op innovatieve manieren gebruiken. Het mixen van gin met ingrediënten zoals vers fruit, kruiden, en siropen kan leiden tot verrassende en verrukkelijke combinaties.

Gin mixen gaat verder dan de traditionele cocktails. Experimenteer met gin in punch bowls, spritzers, en zelfs warme dranken voor de koudere maanden. De veelzijdigheid van gin maakt het een perfecte keuze voor elke gelegenheid, van een zomerse picknick tot een chique diner.

Kortom, gin biedt eindeloze mogelijkheden en blijft een favoriet onder zowel beginnende drinkers als doorgewinterde cocktailkenners. Ontdek de rijke wereld van gin en geniet van de vele smaken en combinaties die deze fascinerende drank te bieden heeft. Proost! 

Gin Tonic verhouding 

Er zijn tegenwoordig vele smaken Tonic en de verhouding zal naar smaak ook verschillen maar in eerste instantie kun je uitgaan van een verhouding van 1 deel gin (50ml), en 2 delen tonic (100-120ml). En dan natuurlijk heerlijk experimenteren met verschillende garneringen en smaakcombinaties, net zo lang tot je jouw favoriet hebt ontdekt!

 

Gin cocktail

Gin cocktails

Gin cocktail met lavendel en hibiscus. 

Heerlijke Gin cocktail met de geur van Lavendel, laat die zomeravonden maar komen. Deze Gin cocktail moet wel 5 dagen trekken voor de optimale smaak en geur dus je hebt er even wat tijd voor nodig....

Ingrediënten uit onze box met Gin Tonic kruiden

 • 3 el gedroogde lavendel
 • 2 blaadje hibiscus 
 • 480 ml gin

Werkwijze

 1. Meng de lavendel de hibiscus blaadjes en de gin in een grote luchtdichte weckpot. Sluit de pot goed af en laat het ongeveer 5 dagen op een donkere koele plek staan.
 2. Zeef het mengsel door een fijne zeeg boven een grote kom. Dit is een belangrijke stap omdat het drankje erg bitter kan worden als je de lavendel te lang in de gin laat. Schenk de gezuiverde gin over naar een luchtdichte pot en bewaar op kamertemperatuur. Gebruik het binnen 4 maanden.  

Gin cocktail met sinaasappel en kruidnagel

Ook voor deze cocktail geldt dat de kruidnagel enkele dagen moet trekken in de Gin. De sinaasappel kan wat bitter worden dus zeef de gin na een dag of drie. 

 • 1 theelepel gedroogde sinaasappel uit de box met Gin Tonic kruiden
 • 6 kruidnagels
 • 100 ml Gin
 • 200 ml Sinaasappelsap

Werkwijze:

 • Meng de Gin de gedroogde sinaasappel en de kruidnagels.
 • Laat 5 dagen trekken en zeef de GIn boven een kom. Bewaar de schone gin in een luchtdichte pot op kamertemperatuur. Serveer de Gin met sinaasappelsap. 

Gin Tonic kruiden

 

Meer Gin Tonic recepten vind je hier

 

 


Oude berichten Nieuwe berichten