Zoete aardappel met kruiden en rozemarijn uit de airfryer. Zoete aardappel is gezond en lekker. Omdat de zoete aardappel wat meer vocht bevat dan de gewone aardappel is het wat moeilijke om deze lekker krokant te krijgen. Maar met twee deze tips gaat dat zeker lukken.
Omdat (zoete) aardappels veel zetmeel bevatten, laten ze minder gemakkelijk hun water los tijdens het bakken dan zetmeel-arme producten. Dit vocht dat de aardappels van nature bevatten kan het krokant worden in de oven verhinderen. Om toch krokante zoete aardappels uit de oven te maken kun je de aardappels van te voren een uur of twee in water laten weken. Dit verwijdert veel van het zetmeel, waardoor het vocht later in de oven makkelijk uit de aardappels ontsnapt. Na het weken moet je ze even goed afspoelen en droog deppen om al het losgekomen zetmeel te verwijderen.
Gebruik een beetje maizena over de aardappelen als je droog gedept hebt, dit zal er ook voor zorgen dat ze extra krokant worden.
Ingrediënten:
- 2 a 3 zoete aardappelen in blokjes of frites gesneden.
- 1 tl gerookte paprika
- ½ tl Aleppo peper
- een paar takjes rozemarijn
- 1 tl maizena
Werkwijze:
- De gesneden aardappels worden 2 uur geweekt in koud water.
- Na twee uur goed afspoelen en droog deppen.
- Doe ze in een plastic zak met de kruiden en de maizena en schud deze goed door elkaar zodat de kruiden en maizena goed verspreid worden over de aardappels.
- Verwarm de airfryer tot 180 graden en bak de aardappels lekker knapperig.
Serveer met een takje rozemarijn. Zoete aardappel uit de airfryer is veelzijdig, het is lekker met falafel, als vulling van een taco of met feta en groentes.