Zelf gezond ijs maken, fruit ijs maken

Omdat een mens nou eenmaal niet altijd Gin Tonic kan drinken heb ik de lavendel uit de Gin Tonic specerijenkit aangewend voor het maken van heerlijke ijsjes. Heb je zin in ijsjes en toch gezond. Dan is het maken van deze gezonde ijsjes zonder suiker een super oplossing. Zonder ijsmachine en weinig ingrediënten.  

Dit recept is voor 6 heerlijke Lavendel vanille ijsjes.

Zelf ijs maken, ijs recept

Ingrediënten: 

  • 1 el gedroogde lavendel
  • 1 vanille stokje
  • 250 ml melk
  • 350 gram Griekse yoghurt
  • 2 el honing
  • Blauwe kleurstof, ik heb zelf gedroogde blauwe bessen poeder gebruikt. 

Werkwijze:

Doe de melk in een steelpannetje. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap met de punt van een mesje het merg uit in de melk. Doe het stokje er samen met 1 el lavendel bij en laat de melk op middelmatig vuur pruttelen. Doe de deksel van de pan erop en laat 20 min. staan. Giet de melk door een fijne zeef, zodat de lavendel achterblijft. Roer de yoghurt erdoorheen. Voeg beetje bij beetje wat honing toe naar smaak. (Het mengsel is nu een stuk bitterder en sterker van smaak, dan het uiteindelijke resultaat straks na het invriezen.)

Voeg het ijs in de vormpjes en versier de onderzijde van het ijs met verse lavendel bloemetjes. Laat ze een nacht opstijven. 

Gebruik alle overgebleven ingrediënten om ijsklontjes met bloemetjes te maken, ze zijn heerlijk in een glas water met wat vlierbloesem siroop. En vlierbloesem zit vol met vitamine C... :-).

Zelf yoghurt ijs maken met lavendel

 


Oude berichten Nieuwe berichten