Orzo recept van Ottolenghi, met garnalen en feta

Orzo van Ottolenghi, met garnalen en feta

Sinds ik de Orzo van Ottolenghi gemaakt heb, uit het boek Simpel, ben ik groot fan van Orzo geworden. Deze gedroogde pasta is iets groter dan een rijstkorrel en kan bijvoorbeeld in soep gebruikt worden of als vervanger van rijst zoals Ottolenghi in dit Orzo recept heeft gedaan. is heel verrassend doordat de feta gemarineerd wordt met venkelzaad.

Venkelzaad vervanger

Venkelzaad gebruik ik vaak in de Indiase keuken of desserts. Het is te vinden in onze Curry kit maar ook in onze box met specerijen die Ottolenghi in zijn boek OTK 'Shelf Love' gebruikt.  Ottolenghi heeft het in zijn Orzo gerecht verwerkt maar niet iedereen heeft het natuurlijk in huis. Venkelzaad kun je eventueel ook vervangen door wat dillezaad, anijszaad of karwijzaad. 

 

Orzo recept

 

Ingrediënten:

  • 100 gram Feta
  • 125 gram Orzo
  • 1/4 theelepel Aleppo peper
  • 3 theelepels venkelzaad
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 2 repen sinaasappelschil 
  • 250 ml heet water
  • 0,5 blokje groentebouillon
  • 200 gram tomatenblokjes uit blik
  • 200 gram ongekookte gepelde garnalen
  • 1 handje basilicum
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Werkwijze:

  • Rooster 2 theelepels venkelzaad tot ze beginnen te geuren
  • Hak ze in fijne stukjes maak een marinade door het te mengen met de Aleppo peper en twee eetlepels olijfolie
  • Snij de feta in blokjes en verdeel de marinade over de feta. Zorg dat de blokjes goed gemarineerd zijn
  • Hak de knoflook fijn en bak deze zachtjes aan in een pan met olijfolie. Voeg nog 1 theelepel venkelzaad toe
  • Leg de twee sinaasappelschillen in de pan en bak 1 minuut kort mee.
  • Voeg het blik tomaten toe aan de pan.
  • Los een half blokje groentebouillon op in 250 ml heet water. Giet alvast de helft van de bouillon in de pan samen met de Orzo. Breng zachtjes aan de kook.
  • Voeg, net als bij een risotto, beetje bij beetje de rest van de groentebouillon toe aan de Orzo en kook totdat de Orzo beetgaar is. Zorg dat de Orzo niet aanbakt.
  • Voeg, als de Orzo bijna gaar is, de garnalen toe
  • Laat de garnalen nog even meebakken tot ze lichtroze kleuren.
  • Proef en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
  • Bestrooi de gemarineerde feta over de Orzo en dien meteen op.

 

Ottolenghi ingrediënten
TeaSaltAndSpices heeft twee boxen gemaakt met
specerijen die Ottolenghi in zijn kookboeken gebruikt.  
Je vindt ze hier.

Oude berichten Nieuwe berichten