Ottolenghi Test Kitchen ' Limabonen met ingemaakte citroen, chilipeper en kruidenolie'.

Het in september 2021 uitgekomen kookboek Ottolenghi Test Kitchen 'Shelf Love' is het eerste Ottolenghi OTK kookboek. Ottolenghi is met zijn Test Kitchen een nieuwe weg ingeslagen, 'Shelf Love' is het eerste van een serie boeken. Hij werkt hiervoor met zijn team vanuit een 'Test Kitchen" in Londen. Samen met Noor Murad werkt hij  aan een serie boeken die je helpen intuïtief te koken met producten die je veelal in huis hebt, een zak mais in de vriezer of een blik bonen in de kast. Bij elk recept staat ook met welk ander product je zou kunnen variëren. En op elke pagina een klein hoekje om je eigen aantekeningen te maken voor de aanpassingen die je zelf aan het gerecht maakt.

Ik heb al een paar recepten gezien waarvan ik nu al weet dat ik ze heerlijk ga vinden. Heerlijk comfort food zoals 'De romige hummus van uw dromen" "Polenta met kaas en tomatensaus" en "Gekonfijte Tandoori kikkerwten'. En het heerlijke recept van de 'Gevulde puntpaprika's met polenta en kaas' vind je hier.

 
Ottolenghi recept

(Lima) bonen met ingemaakte citroen, chilipeper en kruidenolie. 

Ingrediënten:

  • 5 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 milde rode chilipepers, fijngehakt met zaadlijst en al
  • 1 el korianderzaad, gekneusd
  • 3 ingemaakte citroenen, vruchtvlees verwijderd en de schil in smalle reepjes gesneden (zelf had ik maar 1 ingelegde citroen in huis en die heb ik in zijn geheel gebruikt, dit smaakte ook heerlijk)
  • 1½ el grof gehakte tijmblaadjes
  • 4 takjes rozemarijn (ik heb zelf gedroogde gebruikt uit de Gin Tonic box)
  • 1 el tomatenpuree
  • 170 ml olijfolie
  • 1 blik limabonen, uitlekgewicht 550 gram. (Zelf had ik wat Limabonen en lupine bonen in huis, het was een prima combinatie)
  • 2 grote trostomaten, schil verwijderd en grof geraspt
  • Grove zeezoutvlokken en gemalen zwarte peper naar smaak

 

 

       

 

 

 

 

 

Ottolenghi kruiden cadeaudoos

Werkwijze:

  • Doe de eerste 8 ingrediënten met 1 tl zout in een middelgrote pan en zet hem op halfhoog tot laag vuur, roer alles door elkaar. Verhit alles rustig voor ca. 25 minuten tot het heerlijk geurt maar niet helemaal bruin is. Draai zodra de olie te heet wordt het vuur lager. 
  • Roer de bonen erdoor, zet het vuur nu halfhoog en laat alles 10 minuten sudderen. Haal de pan van het vuur en laat de inhoud minstens een uur intrekken en langer als u meer tijd heeft.
  • Meng in de tussentijd de geraspte tomaat met ½ tl grof zeezout en vers gemalen peper.
  • Stort voor het serveren het bogenmengsel in een ondiepe schaal, schep de geraspte tomaat er overheen en meng het hier en daar iets door elkaar. 

 

 


Oude berichten