Deze bloemkoolcurry (Gobi Masala) is lekker romig en vol met verse en gedroogde specerijen en groentes en is daardoor heel gezond. Het is een vegan recept, tevens geschikt voor mensen die een keto dieet volgen.
Ingrediënten:
- 1 middelgrote bloemkool verdeeld in roosjes
- 1 blikje gekookte kikkererwten
- 1 ui, fijngesneden
- 2 cm gember fijngesneden
- 1 el kokosolie
- 4 knoflookteentjes fijngehakt
- 1 ½ tl komijnzaad
- 1 el kurkuma
- 1 tl korianderzaad
- 2 gedroogde chilipepers
- 250 ml kokosmelk
- Een kopje water
- Verse koriander
- 1 tl zout
Werkwijze:
- Maal de komijn, de pepers en het korianderzaad fijn of maak ze fijn in de vijzel.
- Verwarm de kokosolie en bak de ui gedurende 3 minuten tot ze glazig wordt.
- Voeg de knoflook en gember erbij en roerbak nog een minuut.
- Voeg nu de gedroogde specerijen en het zout erbij en roerbak nog een minuut tot het lekker begint te geuren.
- Voeg de bloemkool en kikkererwten erbij samen met het water. Laat ca. 15 a 20 minuten zachtjes garen.
- Voeg de kokosmelk toe, proef en voeg evt nog wat zout toe.
- Serveer met verse koriander, naan of rijst.