Haloumi met fruit op de barbecue.

Een vegetarisch recept voor de bbq. Fruit en Haloumi kunnen namelijk heel goed gegrild worden. Bij het woord bbq denk je toch snel aan vlees maar met deze twee vegetarische recepten voor de bbq maak je goede sier. Fruit op de bbq is lekker en het ziet er kleurrijk uit. Doe er bijvoorbeeld wat Aleppo peper op een perzik en wat citroensap op de avocado. Heerlijk fris en het vormt een heerlijke combinatie met een stukje vlees maar ook met deze Haloumi saté.  Haloumi smelt niet en je kunt er vele kanten mee uit. 

Haloumi recept.       Vegetarisch BBQ recept

Ingrediënten Haloumi en dressing

  • Haloumi
  • 2 el honing
  • 1 tl dijon mosterd
  • 1/2 tl Aleppo peper
  • 3 el olijfolie
  • 1 el water
  • zout en peper

Snijd de haloumi in repen van ongeveer 1,5 cm in doorsnede en prik ze op een saté prikker. Grill ze op de bbq tot ze mooie strepen hebben. Leg ze maar 1 maal op elke zijde. 

Meng alle ingrediënten voor de honing mosterd dressing door elkaar. Proef en maak op smaak. Serveer de haloumi op een bord met wat dressing en een limoentje.

Ottolenghi rezepte

BBQ salade

Ik las een recept van een bbq salade met mango maar eigenlijk kunnen alle soorten fruit heel goed gegrild worden op de bbq en het geeft een bijzondere touch aan je  vleesgerechten of, zoals we in dit recept hebben gedaan, de haloumi op de bbq. Snijd fruit zoals perziken en avocado doormidden en haal de pit er uit. Ananas en mango kun je mooi in schijven snijden. Verschuif het fruit niet te veel op de bbq zodat je mooie gelijke strepen op het fruit krijgt. Bestrooi de ananas en perzik met wat Aleppo peper en de avocado met wat citroensap.


Oude berichten Nieuwe berichten