Amazing Asia Vega recept van Emma de Thouars

Emma de Thouars heeft een nieuw kookboek uitgebracht 'Amazing Asia Vega'. Emma is culinair schrijfster met een grote liefde voor de Aziatische keuken en plaatst bijvoorbeeld ook dagelijks rond etenstijd een stukje over haar eetavonturen in Azië op Instagram. 

Ze heeft inmiddels twee boeken uitgebracht en is zelfs al bezig met een derde. Ik maakte onlangs kennis met haar heerlijke boek Amazing Asia Vega waarin ze haar favoriete gerechten beschrijft.

Ik ben vooral zo gek op dit boek omdat ze met allemaal lekkere verse specerijen en kruiden werkt. Niets zo lekker als je eigen specerijen malen voordat je gaat koken. Alleen al de geur is een feestje maar de smaak is ook vele malen beter als je zelf je specerijen maalt. Gewoon met een eenvoudig koffiemolentje dat je hiervoor reserveert.

Ik heb uit haar boek de Matar Paneer gemaakt. 

Paneer is een stevige Indiase kaas, vettig en enorm vullend. Matar is Indiaas voor doperwten, het andere hoofdingrediënt in dit gerecht. De saus wordt zachtjes ingekookt tot de olie vrijkomt, dit zorgt ervoor dat het een rijk en smaakvol gerecht wordt. 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 rode uit gepeld de helft grof gehakt en de helft fijngesnipperd
  • neutrale olie om in te bakken
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1,5 cm verse gember fijngehakt
  • 1 tomaat
  • 1/2 tl komijnzaad
  • 1/2 tl chilivlokken (malen)
  • 1/2 tl korianderzaad (malen)
  • 1/2 tl komijnzaad
  • 1/2 tl kurkuma 
  • 10gr verse koriander fijngehakt inclusief steeltjes
  • 1 el slagroom
  • 200 gr paneer
  • 100 gr doperwten
  • 1/2 garam masala
Amazing Asia Vega, Emma de Thouars

Werkwijze:

  • Fruit de helft van de ui op een halfhoog vuur tot deze licht verkleurt, voeg daarna de gember en knoflook toe. 
  • Hak de tomaat in stukken en bak alles 3 minuten mee tot de tomaat zacht is. Doe de inhoud van de pan in een kleine blender en pureer. (dit kan ook met de staafmixer.) 
  • Veeg de pan schoon en verhit een paar lepels olie, bak hierin het komijnzaad 30 tot 60 seconden geurig. Kijk uit dat het niet verbrandt. 
  • Voeg de ui toe en bak 3 minuten. 
  • Voeg het gemalen chilipoeder, korianderpoeder en kurkumapoeder toe en bak 1 minuut. 
  • Voeg de helft van de koriander met de slagroom toe aan de pan en bak 1 minuut mee. Doe de tomatensaus erbij. Laat inkoken onder constant roeren tot de olie vrijkomt, zo'n 5 minuten. 
  • Snijd intussen de paneer in blokjes van 1x1 cm. Voeg de paneer en de doperwten en 100 ml water toe aan de pan. Zet het deksel op de pan en laat 3 tot 5 minuten zachtjes pruttelen. 
  • Haal de deksel van de pan, roer de garam masala erdoor en breng op smaak met peper en zout. 
  • Serveer met de overgebleven koriander als garnering samen met rijst of plat brood. 
Indiase kruiden

Oude berichten Nieuwe berichten