Vegan-keto recept, Marokkaanse bietensoep met heerlijke specerijen.

Ik heb onlangs het boek Ketotarian gelezen. Dit boek over de vegan-keto lifestyle door Will Cole beschrijft het volgen van een (voornamelijk) plantaardig dieet.  Hij is ervan overtuigd dat dit het beste is voor je gezondheid. Hij is zelf al jaren veganist en dat bracht hem niet de gezondheid waar hij naar streefde en hij behandelt al jaren patienten als gespecialiseerd arts in 'functionele medicijnen. 

In zijn boek 'ketotarian' beschrijft Cole's een aanpak waardoor je lichaam het meest efficiënt gaat werken: vetverbranding, anti-aging en het heeft zelfs baat bij de gezondheid van je brein. 

Zelf vind ik het te moeilijk om me aan een volledig vegan en koolhydraatarm dieet te houden. Als ik dan de keuken in ga en ik zie die heerlijke roti pannenkoeken in mijn lade liggen ben ik het koolhydraatarme alweer helemaal vergeten :-). Ik geloof wel in zijn theorie 'gezond eten, niet te veel, en voornamelijk planten'. Aan het werk dus met wat ketotarian recepten met verse ingrediënten en zelfgemalen specerijen zoals ik zelf het liefste mijn eten maak.

Oosterse bietensoep

Dit is een heerlijk vegan-keto recept, deze bietensoep met een oosterse twist. Lekker als voorafje bij een zomerse lunch. Deze soep wordt het lekkerst als je verse bietjes gebruikt en deze vooraf roostert in de oven.

Ingrediënten:

  • 3 bietjes
  • 1 el kokosolie
  • 1 prei in ringen
  • 1 ui in grove stukken
  • 1 teen knoflook
  • 1 klein pakje kokosmelk
  • ½ tl komijn
  • ½ tl koriander
  • 5 peperkorrels
  • 1 handje sesamzaadjes als garnering
  • 2 el tahini
  • ½ el tamari
  • 1 el za’atar

Marokkaanse soep

 

Werkwijze: 

  • Was de bietjes goed schoon en leg ze, afgedekt met folie, in een ovenschaal. Rooster ze 1 uur op 180C.
  • Rooster in de tussentijd de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
  • Snijd de groentes in stukken en maal de komijn, koriander en peperkorrels in de kruidenmolen.
  • Haal de bietjes uit de oven en laat ze even afkoelen. Haal het vel eraf en snijd ze in stukken.
  • Roerbak de bietjes, prei, ui, knoflook en specerijen een vijftal minuten.
  • Voeg de kokosmelk toe en kokend water tot de bietjes net onder staan.
  • Laat 15 minuten op een zacht vuurtje garen.
  • Voeg de tahini en tamari bij de soep en pureer alles tezamen. Schep de soep in een kom en serveer met sesamzaadjes.

Älterer Post Neuerer Post