Indiase spinaziesoep, palak soep

Indiase spinazie soep / palak soup recipe

Spinazie wordt veel gebruikt in de Indiase keuken. Bekende gerechten zijn ook wel Saag paneer, (saag panir) een gerecht van spinazie en paneer (een hele jonge kaas). Aloo palak, een gerecht van spinazie en aardappelen en Saag bahji (Spinazie curry)

Spinazie soep recept

Deze Indiase spinaziesoep, of palak soep is heerlijk romig door de toevoeging van kokosmelk.

Ingrediënten:

  • 1 zak gewassen spinazie
  • 250 ml romige kokosmelk
  • 1 ui fijngesneden
  • ¼ tl asafoetida
  • ½ tl komijnzaad, fijngemalen
  • ½ tl korianderzaad, fijngemalen
  • kokosolie
  • citroen
  • peper en zout naar smaak

Werkwijze:

  • Doe wat kokosolie in de pan en bak hierin de ui en knoflook een tweetal minuten tot de ui glazig is.
  • Voeg hierbij de specerijen toe en laat heel even meebakken.
  • Voeg de kokosmelk toe en 250 ml water.
  • Doe hierin de spinazie en laat deze slinken.
  • Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel nog wat water toe.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Serveer met een schijfje citroen.

 


Älterer Post Neuerer Post