Kip Kebab spies met Aleppo peper en munt

Dit heerlijke recept van Kip Kebabs met Aleppo peper en munt mocht ik plaatsen van Jessica en Marieke van The Cookingstories. Zij koken graag met de specerijen uit de OTTOLENGHI specerijen-kit en gebruikten voor dit recept de Aleppo peper. Voor meer mooie recepten kun je terecht op hun website. 

Heerlijk gekruid vlees of een spies, gegrild op de barbecue. Geeft dat je geen zomers gevoel? Deze kebabs van kippendijen hebben wij bereid op de Big Green Egg, maar ze zullen ook heerlijk smaken uit de grillpan of iedere andere barbecue. Eén tip bij het maken van een kip kebab: gebruik kippendijen! Dit vlees droogt veel minder snel uit dan kipfilet. Wel zo lekker op die hete barbecue dus!

Zoete paprika puree

Ik had er nog nooit mee gekookt, maar deze smaakmaker mag vaker terugkomen in mijn gerechten! Ik maak weleens een dip of dressing van gepureerde, gegrilde paprika's Ik kocht deze Biber Salcasi bij de Marokkaanse supermarkt en koos voor mild. Liever wat meer pit? Bij mij stonden er wel 5 soorten en smaken dus kies wat je aanspreekt!

Ottolenghi recept

Ingrediënten

  • 235 mililiter olijfolie
  • 2 eetlepels gedroogde munt
  • 1 eetlepel chili flakes
  • 1 eetlepel fijngehakte tijm
  • 1 eetlepel aleppo peper
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel zoete paprika puree Tukse of Marokkaanse winkel
  • 1 theelepel vers gemalen zwarte peper
  • zout naar smaak
  • 450 gram kippendijen in stukjes van ca 2 cm zonder vel

Werkwijze:

  • Meng alle ingrediënten (behalve de kip) goed door elkaar in een schaal waar de kip nog goed bij past.
  • Vermeng vervolgens de kip door de marinade. Dek af met een bord of stukje huishoudfolie en laat 30 minuten tot 2 uur rusten (je kunt dit ook al een dag van tevoren doen).
  • Stook de barbecue op voor direct grillen op ongeveer 200-220 graden. Of verhit een grillpan op hoog vuur.
  • Bak de kipspiezen, terwijl je ze constant omdraait, tot ze mooi bruin zijn, voor ongeveer 12-15 minuten. Check tussendoor steeds even of de kip gaar is.
  • Serveer met een lekkere salade of bijvoorbeeld met flat bread!

Älterer Post Neuerer Post