Heerlijke groentechips maken

Van allerlei groentes kun je zelf chips maken in de oven. Het is lekker en uiteraard vegan en een leuke variatie op andere hapjes die je kunt serveren. 

Ik heb voor dit recept chips van palmkool gemaakt maar je kunt ook heel gemakkelijk chips van boerenkool maken of een mooi kleurig mengsel van boerenkool, wortel en paarse zoete aardappel bijvoorbeeld. 

Als je ze niet te lang in de oven doet worden ze wel lekker knapperig en blijven ze toch mooi van kleur, even erbij blijven....

Groentechips maken met verse groentes uit de oven

Ingrediënten:

  • 200 gram palmkool of boerenkool
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel baharat
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 theelepel zout

Werkwijze:

  • Was de kook en droog grondig tussen een schone theedoek.
  • Wrijf al het blad goed in met de olie en specerijen en spreid ze uit op een met papier beklede bakplaat.
  • Strooi de sesamzaadjes er overheen.
  • Doe ze ca. 5 minuten in de oven op 170C.

Elke oven verschilt enigszins van temperatuur, blijf er de eerste keer even bij zodat je in de gaten kunt houden of de groentes mooi van kleur blijven. 


Älterer Post Neuerer Post